Ragbyovému klubu Praga Praga předsedá dvojnásobný Ragbista roku Miroslav Fuchs



"Není ani tak důležité,  co chci jen  já, ale co chceme  všichni," řekl po volbě předsedy vysočanského klubu Miroslav Fuchs členům výboru, s kterými se pak dohodl na těchto sportovních cílech.

Po šesti letech odchází předseda ragbyového klubu Pragy Praha Zdeněk Žák

"Nejsou malé. Ačko mužů by mělo obhájit mistrovský titul, béčko by se mělo umístit v první polovině tabulky druhé nejvyšší soutěže a pokusíme se i vytvořit a přihlásit do soutěže i céčko mužů. V sedmičkovém mistrovství máme před sebou rovněž obhajobu mistrovského titulu z roku 2015," upřesnil  plány Pragy její nový předseda.

A co chystáte  v ragbyové mládežnické základně v Pragovce?

"Postupně chceme naplnit všechny kategorie, ale ještě v předstihu musíme zajistit pro tyto kategorie dostatek dalších trenérů. Z žákovského turnaje Memoriálu Jana  Kudrny se chystáme  už pro rok  2016 vyhlásit   mezinárodní turnaj. V žákovských kategoriích chceme postupně dojít od kategorie U14, což  je zatím naše nejstarší dětská kategorie až  do  juniorů."

Jako  jeden z mála českých klubů nemá Pragovka ženský tým. Co s tím budete dělat?


"To je pravda a protože v žákovských týmech hrají ragby až do dvanácti let holky společně s klukama, chceme i ženský tým budovat od dětí a nezačínat až od dospělých."

Co děláte  jako klub, který hraje nejlepší ligové ragby,   pro propagaci ragby?


"Chceme klub otevřít i pro veřejnost. Chystáme uspořádat nějaké akce, kterých se budou  moci zúčastnit i příchozí. Rovněž pomáhámé metodicky i osobními návštěvámi začínajícím klubům."

Jak pomohlo MS v ragby vysílané Českou  televizí zájmu o tento sport přímo vašemu klubu?

"Divácký ohlas byl veliký. Přišli také za námi zájemci, kteří by si chtěli zahrát ragby většinou jen tak pro radost, ale někteří z nich  do té doby nedělali vůbec žádný sport a tak právě proto i pro ně uvažujeme o založení céčka, kde by se uplatnili i tito hráči. Rodičům, kteří k nám přivedli své děti, aby si zkusili zahrát ragby, jsme vyšli vstříc a tak se už jejich ratolesti v některých případech  zúčastnily v prosinci zimních žákovských turnajů, které se hrají v hale na umělé trávě. Očekáváme, že další vlna zájemců vzejde ještě po olympiádě, kde se ragby představí v sedmičkové podobě."

Napsali jinde ...

Ragbyovému klubu Praga Praga předsedá nyní dvojnásobný Ragbista roku Miroslav Fuchs



(ps, Českeragby.cz & SportovniListy.cz, foto: Petr Skála)